El Xou del Rector de Vallfogona

Recital i resurrecció en el 400 aniversari de la seva mort.

  • Data: Desembre 2023
  • Una coproducció de: la Xarxa Audiovisual Local i TAC12.
  • Gravació i edició: S.MORRIS Produccions / Sergi Martín i Joana Zapata
  • Guió: Toni Orensanz
  • Tipus de projecte: Documental

Sobre el projecte

Documental amb motiu de l’Any Rector de Vallfogona. Quatre poetes d’avui dia es desplacen al petit poble de Vallfogona de Riucorb, on faran un xou d’homenatge al poeta barroc. L’estada ens permetrà descobrir per què el religiós Francesc Vicent Garcia (1582-1623) ha estat un dels poetes més populars de la història de Catalunya.

El documental ‘El xou del rector de Vallfogona’ ressegueix la vida i obra d’aquest popular clergue i reflexiona sobre com hem construït el nostre imaginari cultural a partir de les idees de la Renaixença al segle XIX. El documental és una coproducció de la Xarxa Audiovisual Local amb TAC 12.

Altres projectes

Royo

Sovint eclipsat per l’ombra de grans artistes internacionals com Miró o Tàpies, amb el temps la seva vasta obra va caure en l’oblit.

Rocket Talent Fest

A través de 12 capítols, narrats com a fals documental, coneixerem de primera mà algunes de les vivències i realitats de l’univers dels pallassos a Catalunya.

Heroísmos

És de les poques pel·lícules que es conserven del primer quart del segle XX que, a més, resulta singular pel seu caràcter amateur i benèfic.

Contacta

Via Augusta 10, Salou.

977 381 405 / 678 024 851

info@smorris.tv