Inspiradores

 

Sèrie audiovisual sobre dones del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre que han destacat al llarg de la història o han estat pioneres però que, molt sovint, són poc conegudes o bé han passat del tot desapercebudes.

  • Data: Juny 2022
  • Una producció de: S.MORRIS Produccions / Sergi Martín i Joana Zapata
  • Guió: Toni Orensanz
  • Amb el patrocini de: Diputació de Tarragona
  • Tipus de projecte: Sèrie documental

Sobre el projecte

«Inspiradores» és una sèrie audiovisual de caràcter divulgatiu, concebuda en forma de píndoles històriques, sobre dones del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre que han destacat al llarg de la història o han estat pioneres però que, molt sovint, són poc conegudes o bé han passat del tot desapercebudes. Històries que, més enllà de ser vistes com a casos particulars, són fonamentals per entendre quin ha estat el paper de la dona en la societat al llarg de la història. 

La Diputació de Tarragona ha contribuït al finançament d’aquests episodis audiovisuals i aquest és un projecte que pot desenvolupar-se a mig i llarg termini per explorar històries de dones catalanes tant de temps remots (dones de l’edat mitjana com Margarida de Prades, per exemple) com de temps més recents. 

Els primers cinc capítols estan dedicats a la reina Blanca d’Anjou, a la monja Lluïsa Estivill, a les metgesses Maria Elena Maseras, Dolors Aleu i Martina Castells, a la represaliada Elisa Cardona i l’escriptora i política M.Aurèlia Capmany.

Altres projectes

ICIQ Impulsion

ICIQ és una organització d’investigació de primer nivell mundial, que actualment lidera el sector de la química. 

La Secuita 100% compostable

El compostador permet convertir en adob natural diversos tipus de restes del tot quotidianes.

Tremolors

Aquesta és una serie documental que té com a objectiu la divulgació en 18 capítols de la Batalla de l’Ebre.

Contacta

Via Augusta 10, Salou.

977 381 405 / 678 024 851

info@smorris.tv